Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

AYΣΤΡΑΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Αυστραλός βουλευτής κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα στην Αυστραλία να αποδείξουν έμπρακτα ότι αναγνωρίζουν το συνταγματικό όνομα της Νοτιοσλαβίας, που είναι το «Μακεδονία», πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, όπως σημειώνουν, χαρακτηριστικά, τα νοτιοσλαβικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι μία χώρα η οποία αδικείται πάνω από 20 χρόνια για να έχει το σωστό της όνομα. Παράδοξο θα ήταν εάν το νοτιοσλαβικό κράτος που υπάρχει επί 22 χρόνια και άλλα 48 με το αυτό όνομα μέσα στη Γιουγκοσλαβία να εξακολουθεί να αναφέρεται ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώ πριν ονομαζόταν ‘Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο Τζόουνς σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

Τόνισε ότι η πολιτική απόφαση για τα Σκόπια, ελήφθη χωρίς συζήτηση στη Βουλή, χωρίς πληροφόρηση στα μέσα ενημέρωσης και τις ΜΚΟ και χωρίς την ενημέρωση των Σλάβων μεταναστών της χώρας αυτής, που ανέρχονται σε περίπου 100 χιλιάδες.
«Η πολιτική της απονομιμοποίησης του νοτιοσλαβικού κράτους, δεν είναι προς το συμφέρον της Αυστραλίας, καθώς δεν συμβάλλει στην διεθνή εικόνα της χώρας», δήλωσε ο Τζόουνς.

Ο βουλευτής ζήτηση την ακολουθία της εξωτερικής πολιτικής της Αυστραλίας με τις πολιτικές των 135 χωρών στο κόσμο που έχουν αναγνωρίσει τη Νοτιοσλαβία, ως «Μακεδονία», όπως είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία.

«Το μεγαλύτερο όφελος από αυτό έχει η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να ασχολείται με τις ιδέες του 19ου αιώνα», δήλωσε ο Τζόουνς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου